Årets satsingsområde: Meg selv og de andre

Meg selv og de andre

Barnehageåret 2024-2025 vil Preg barnehage Ålesund ha Meg selv og de andre som satsingsområde Her vil vi hovedsaklig konsentrere oss om følelser, sosial kompetanse og empati. Opplæringsmateriellet Livet&sånt vil være sentralt i dette arbeidet. 

Videre er foreldre, søsken og familie de viktigste personene i barnas liv, og vil derfor ha en sentral del under temaet. Ellers vil vi blant innom komme innom sanser, barn i andre land og undrende meg. 

Vi vil jobbe med temaet gjennom heilskaplig læring. Denne måten å jobbe på handler om å skape sammenhenger på tvers av fagområdene i rammeplanen. Vi ønsker å løfte frem læringspotensialet i hverdagssituasjonen. En trenger ikke egne opplegg for å jobbe med hvert enkelt fagområde, men heller se en heilskap – og slik legge til rette for læring i de aktivitetene vi gjør i det daglige

Årets satsingområde for barnegruppen ønsker vi skal harmonere med de ansattes satsingsomåde, som er CLASS (Classroom assesment scoring system). Dette er et observasjons- og refleksjonsvertøy som er utviklet for å måle samspillkvaliteten mellom barn og ansatte, hvor hovedfokuset er på voksnerollen. 

 

Følg oss gjenre på Instagram, der vil vi legge ut litt om hvordan vi jobber. Konto: preg_alesund